Predstavljen projekt „Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatska zajednica županija i tvrtka Spona Code danas su organizirali javno predstavljanje projekta „Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce“, sufinanciranog sredstvima Europske komisije. Sudionike su uvodno pozdravili državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Majda Burić i predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, a putem video poruke potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica.

Svrha projekta „Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce“ je promjena društvenih normi o tradicionalnim ulogama žena i muškaraca u obitelji i na poslu kako bi se smanjili problemi s kojima se susreću mladi ljudi pri zaposlenju i podizanju obitelji. Cilj projekta je povećati osviještenost i utjecati na nejednaku podjelu odgovornosti unutar obitelji kao i na nepovoljnu poziciju zaposlenih majki i općenito roditelja. Uz to, cilj je razvijanje fleksibilnijih radnih rješenja kojima će se omogućiti bolja usklađenost obiteljskog i poslovnog života te promicanje jednakih mogućnosti za žene i muškarce pri zaposlenju i na radnom mjestu.

Kroz projekt će se provoditi edukacija zaposlenih, poslodavaca te predstavnika lokalne i regionalne samouprave u cilju unapređenja poslovnih politika i procesa, a provest će se i istraživanje u cilju poboljšanja položaja zaposlenih majki i osnaživanja ravnopravnosti muškaraca i žena u privatnom i poslovnom životu.

Projekt se provodi od 1. lipnja 2020. do 31. svibnja 2022. godine, a njegova vrijednost je 324.518,06 eura od čega Europska komisija sufinancira 241.675,13 eura, a ostatak partneri u projektu.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit