Predsjednik Republike Zoran Milanović položio vijenac za poginule branitelje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Povodom Dana Grada Našica danas su, na spomen-obilježju “Uskrsla Hrvatska,” položenci vijenci i zapaljene svijeće za poginule hrvatske branitelje. Počast poginulima odao je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Vijence je položilo i izaslanstvo Sabora predvođeno saborskim zastupnikom Hrvojem Šimićem, izaslanstvo Vlade predvođeno Goranom Ivanovićem, zatim Ministarstva obrane predvođeno bojnikom Stjepanom Vidićem te Ministarstva branitelja predvođeno brigadirom Filipom Aračićem. Vijenac je u ime Osječko-baranjske županije položio zamjenik župana Josip Miletić, a u ime domaćina Grada Našica – gradonačelnik Krešimir Kašuba i predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar. Vijence su položila i izaslanstva udruga iz Domovinskog rata te predstavnici političkih stranaka.

Minutom šutnje odana je počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima te prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Dobrodošlicu gostima prigodnim govorom poželio je gradonačelnik Krešimir Kašuba, a ovom prigodom sugrađankama i sugrađanima čestitao je Dan Grada i zaštitnika sv. Antuna Padovanskog.

Čestitkama se pridružio predsjednik Republike Zoran Milanović istaknuvši zadovoljstvo što je u Našicama i čestitajući Našičankama i Našičanima Dana Grada.

Molitvu za poginule izmolio je našički župnik fra Petar Cvekan. Himnom  je današnji program pred “Uskrslom Hrvatskom” uveličao nastup mješovitog pjevačkog zbora HKD-a “Lisinski” Našice, a uoči polaganja na središnjem gradskom trgu nastupila je Gradska glazba Našice i našičke mažoretkinje “Dora”.

 

tekst i foto: N.Pavlus  

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit