Svečana sveta misa s procesijom održana je u 9 sati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u 9 sati služena je svečana sv. misa nakon koje su vjernici u procesiji prošli gradskim trgom. Sv.misu predvodio je fra Milan Krišto, provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv ćirila i Metoda uz koncelebraciju fra Petra Cvekana, našičkog župnika i gvardijana i vlč Patrika Alatića, župnika iz Markovca Našičkog. U svojoj propovijedi govoreći o sv. Antunu, fra Krišto je rekao kako se sv. Antunu utječemo za pronalazak izgubljenih stvari, ali da se ovo svecu prvenstveno moramo utjecati kako bismo pronašli sami sebe i Boga u svom životu. – Mi ljudi bismo uvijek da se mijenjaju oni oko nas – naš muž/žena, djeca, a zapravo bismo trebali krenuti od promjene sebe samih, moliti za promjenu kako bi Bog preko nas djelovao na druge – kazao je fra Krišto. Na misi su bili nazočni predstavnici gradske i županijske vlasti i vojske, a kip sv. Antuna u procesiji su nosili članovi folklorne sekcije HKD-a Lisinski.

tekst i foto: Tomislava Justić

 

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit