Porastao broj alergičnih osoba

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
ImageU posljednjih desetak godina porastao je broj alergičnih osoba pa se ukazala potreba za mjerenjem koncentracije peludi. Proljeće je pred vratima pa su neke alergogene biljke već počele cvjetati. Inače, u kontinentalnoj Hrvatskoj najalergogenije biljke su lijeska, joha i breza, a velik broj ljudi alergičan je na pelud trava i ambrozije. Odjel za ekologiju Županijskog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije stoga provodi mjerenja koncentracije peludi u zraku na području cijele županije.

Mjerna stanica postavljena je i na području grada Našica, u krugu Opće županijske bolnice Našice. Koncentracija peludi u zraku kontinuirano će se pratiti tijekom cijelog razdoblja cvjetanja, a na temelju tih mjerenja redovito će se izrađivati i peludna prognoza.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit