Promovirana knjiga “Đurđenovac moga djetinjstva”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Danas je u Đurđenovcu, u sklopu programa obilježavanja Dana općine, promovirana knjiga Ivana – Hanzija Švertaseka "Đurđenovac moga djetinjstva". Promociju su organizirali Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice, Osnovna škola Josipa Jurja Strossmayera i Općina Đurđenovac. U ime Općine – slavljenika, nazočne je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Topalović. U ime izdavača urednica knjige i ravnateljica Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice Blaža Pavlović – Radmanović zahvalila je svima koji su pomogli objavljivanje knjige – pojedincima i institucijama:

Zavičajnome muzeju Našice, ogranku Matice hrvatske Našice te Udruzi za hrvatsku povjesnicu Našice. O knjizi i autoru govorili su Silvija Lučevnjak, Ivica Fodor i Ljiljana Marks. "Knjiga nije sentimentalno putovanje u mitsku prošlost koja je to ljepša što je dalja, već je nadasve topla, ljudska, djetinje iskrena i sjetna, no nimalo patetična. Ona ostavlja svakom čitatelju mnogo prostora za osobno uranjanje u vlastito djetinjstvo. Knjiga je izvrsna jer je prepuna informacija o vremenu koje opisuje. Iz nje se mogu iščitati socijalni odnosi u Đurđenovcu; na koji se način komuniciralo, što se čitalo, što se jelo; otvara razne teme koje se mogu dalje istraživati – zaključila je dr. Marks. Promocija knjige "Đurđenovac moga djetinjstva" održana je i u Našicama, u hotelu Park. Uz brojne posjetitelje, promocijama je nazočna i Bojana Švertasek kćer autora knjige, koja je u njegovo ime zahvalila svim posjetiteljima promocije i suradnicima autora koji su omogućili da knjiga bude obljavljena.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit