Otvoreno reciklažno dvorište

U Općini Feričanci danas je otvoreno reciklažno dvorište. Projekt izgradnje reciklažnog dvorišta financiran je sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije, u razdoblju od 2014. do 2020.
Reciklažno dvorište otvorio je načelnik Općine Marko Knežević. Podsjetio je kako je Ugovor za izgradnju potpisan s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2 milijuna 880 tisuća i 234 kune. Ostvarena bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda su 2 milijuna 386 tusća 668 kuna što čini 85 posto prihvatljivih troškova. Ostatak sredstava osiguran je iz proračuna Općine Feričanci. U sklopu projekta – naglasio je načelnik – provedene su i informativno-obrazovne aktivnosti stanovništva, posebno djece vrtićke dobi i osnovnoškolaca. Informirani su o pravilnom načinu razdvajanja otpada, radu reciklažnog dvorišta i vrstama otpada koji će s zaprimati.
Projekt je službeno završen 3. srpnja 2019. kada je i ishođena uporabna dozvola. Reciklažnim dvorištem upravljat će “Rad” d.o.o Đurđenovac. Općinski vijećnik Mirko Jurčević podsjetio je na početke projekta i iznalaženje adekvanog zemljišta za reciklažno dvorište. Otvorenje ove važne investicije za feričanačku općinu uljepšali su najmlađi članovi HKD-a “Manuel” u narodnim nošnjama.

tekst i foto: N.Pavlus

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

04.03.2020.

11.03.2020.

18.03.2020.

25.03.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit