Otvoreno reciklažno dvorište

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Općini Feričanci danas je otvoreno reciklažno dvorište. Projekt izgradnje reciklažnog dvorišta financiran je sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije, u razdoblju od 2014. do 2020.
Reciklažno dvorište otvorio je načelnik Općine Marko Knežević. Podsjetio je kako je Ugovor za izgradnju potpisan s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2 milijuna 880 tisuća i 234 kune. Ostvarena bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda su 2 milijuna 386 tusća 668 kuna što čini 85 posto prihvatljivih troškova. Ostatak sredstava osiguran je iz proračuna Općine Feričanci. U sklopu projekta – naglasio je načelnik – provedene su i informativno-obrazovne aktivnosti stanovništva, posebno djece vrtićke dobi i osnovnoškolaca. Informirani su o pravilnom načinu razdvajanja otpada, radu reciklažnog dvorišta i vrstama otpada koji će s zaprimati.
Projekt je službeno završen 3. srpnja 2019. kada je i ishođena uporabna dozvola. Reciklažnim dvorištem upravljat će “Rad” d.o.o Đurđenovac. Općinski vijećnik Mirko Jurčević podsjetio je na početke projekta i iznalaženje adekvanog zemljišta za reciklažno dvorište. Otvorenje ove važne investicije za feričanačku općinu uljepšali su najmlađi članovi HKD-a “Manuel” u narodnim nošnjama.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit