Otvoreni rekonstruirani bazeni na osječkoj Copacabani

Facebook
Twitter
Pinterest

Nakon što je izgrađen 1976. godine, bazenski kompleks u osječkom kupalištu Copacabana konačno je obnovljen, a svečano otvorenje novouređenih objekata te otvorenje nove kupališne sezone, upriličeno je u subotu. Ovime je Osijek dobio prvi pravi olimpijski bazen kao i bazen s vodenim atrakcijama i vodenim barom, a investicija koja uključuje i uređenje okoliša i opremu za bazene, stoji gotovo 35 milijuna kuna.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić istaknuo je da je ovo kupalište jedan od simbola Osijeka, zbog čega je i zaslužio prijeko potrebnu obnovu.

– Ovo mu je prva temeljita i kompletna rekonstrukcija u 46 godina postojanja. Protekle dvije godine Kopika nije radila, a u predizbornoj kampanji za gradonačelnika, rekao sam kako ćemo, na inicijativu župana Ivana Anušića i mene, urediti dravsku obalu Copacabe i ona je uređena još prošle godine. Rekli smo i da ćemo u šest mjeseci napraviti kompletnu rekonstrukciju bazena, radovi su počeli sredinom siječnja, prvi put smo bili na gradilištu u zimskim jaknama i to ne pored olimpijskog bazena, već pored rupe. Mnogi su sumnjičavo gledali kada smo kazali da će u srpnju sve biti spremno za kupališnu sezonu. Prvi puta u Osijeku imamo olimpijski bazen koji udovoljava svim normama vodenih sportova, što je naš grad trebao imati puno ranije – kazao je Radić i dodao da je u planu i nastavak obnove Copacabane te prijava na javni poziv u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti koji se očekuje u četvrtom kvartalu 2022. godine.

– Grad Osijek po ovom je kupalištu bio naširoko poznat još prije Domovinskog rata, a danas ono ne izgleda kao javno kupalište, već kao moderni resort, i kao takvo će zasigurno dati još kvalitetniji sadržaj gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Zajedničkim snagama, suradnjom, razumijevanjem i strateškim promišljanjem dižemo kvalitetu života u gradu i cijeloj županiji, koristeći fondove EU i zajedničku financijsku snagu – rekao je župan Ivan Anušić, čestitavši svima uključenima u realizaciju projekta.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit