Tijekom vikenda evidentiran 41 alkoholizirani vozač

Facebook
Twitter
Pinterest

Policijska uprava osječko-baranjska u dnevnom izvješću navodi:

PROVALIO U TRGOVINU
U vremenu od 16. do 17. srpnja, u Kozarcu, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu i ukrao cigarete, duhan i baterije čime je pravna osoba iz Cerne oštećena za oko 20.000,00 kuna.

PODMETNULI POŽAR NA AUTOMOBILU
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja su 24-godišnjak i 31-godišnjak počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a 25-godišnjak kazneno djelo dovođenjae u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom poticanjem. Naime, u noći 16. srpnja, 24-godišnjak i 31-godišnjak su podmetnuli požar na osobnom automobilu u vlasništvu 32-godišnjaka čime su ga oštetili za oko 5.000,00 kuna.

TIJEKOM VIKENDA U PROMETU EVIDENTIRAN 41 VOZAČ POD UTJECAJEM ALKOHOLA
U vremenu od 15. do 17. srpnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici su evidentirali 38 vozača osobnih automobila, 2 vozača bicikla i 1 vozača mopeda koji su upravljali pod utjecajem alkohola.
Osim alkohola evidentirano je još 160 prekršaja od čega 75 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 23 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 nepropisna korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 4 upravljanja pod zabranom, 6 upravljanja neregistriranim vozilom i 46 ostali prekršaji.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je dana 16. srpnja 2022. godine, u 21:30, u Belišću, kada je nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 47-godišnji hrvatski državljanin iz Gata. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 2,52 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 16. srpnja, u 12,40 sati, u Našicama, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 66-godišnji hrvatski državljanin iz Našica je zbog nepropisnog skretanja udario u parkirani automobil te nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja. Nakon što je pronađen, alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 0,93 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 14.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova. U 13,20 sati, u Koški, dogodila se prometna nesreća u kojoj su tri osobe lako tjelesno ozlijeđene. Vozač osobnog automobila 73-godišnjak iz Koške, koji je upravljao osobnim automobilom i uslijed ne držanja potrebitog razmaka udario u vozilo ispred sebe. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,13 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17.500,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U nedjelju, 17. srpnja, u 2:10, u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 27-godišnjak iz Đakova. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 0,89 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

U 3:10 u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 49-godišnjak. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,62 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 3:17 sati u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 37-godišnjak iz Osijeka za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole dvije godine zbog prikupljenih devet negativnih prekršajnih bodova. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,14 promila alkohola u krvi. Vozač je unazad tri godine šest puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na uprava te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenje odluke o prekršaju te je doveden na sud gdje mu je produženo zadržavanje na 15 dana i sproveden je u zatvor.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U nedjelju u 8:10 sati, u Rakitovici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 55-godišnjak iz Rakitovice je zbog nepropisne vožnja unazad udario u ogradu te nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,70 promila alkohola u krvi te je smješten posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 29.500,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća gdje je u dvije prometne nesreće pet osoba lako tjelesno ozlijeđeno. Na području Đakova dogodilo se tri prometne nesreće, a na području Osijeka i Donjeg Miholjca po jedna prometna nesreća.

 

izvor: PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit