Ordinacije Doma zdravlja u D.Motičini potpuno opremljene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U posjetu Općini Donja Motičina župan Ivan Anušić pohvalio je aktivnosti i inicijative Općine koja je jedna od manjih općina. Istaknuo je kako su investicije Županije u ovu općinu 3 milijuna i 700 tisuća kuna. Oko 2 milijuna investirano je kroz “Školski obrok za sve”, zatim kroz projekte obnove sportskih objekata, projekt Doma zdravlja te projektne dokumentacije koje je Općina nominirala prema Županiji.

-Milijun i 700 tisuća kuna su sredstva Županijske uprave za ceste koja je investitor za cestu prema kamenolomu kojom će se olakšati prometovanje. Tu su velike investicije od strane ministarstava i “Hrvatskih cesta”. Jedna od većih je, svakako, Dom zdravlja za koji je izdvojeno 2 milijuna i 200 tisuća kuna te 500.000 kuna za njegovo opremanje dijagnostičkom opremom – rekao je župan.

Načelnik Općine Željko Kovačević zahvalio je Županiji i županu na svim navedenim realiziranim projektima. Podsjetio je kako je ovih dana potpisan ugovor i počinje izgradnja zgrade na igralištu NK “Motičina” za potrebe sporta, vrijedna 2 milijuna i 200 tisuća kuna. Nadalje, radi se kanalizacija, vodoopkskrba prema Gornjoj Motičini gdje se radi i mrtvačnica, zatim se asfaltira cesta između Seone i Gornje Motičine, a u tijeku su i radovi na kružnom toku na ulazu u Donju Motičinu koji će pomoći i budućoj industrijskoj zoni.

-Općina sufinancira prijevoz srednjoškolaca, školski obrok te daruje novorođenčad. Nadalje, Općina nema prireza i sva komunalna davanja su među najmanjima u Hrvatskoj – rekao je načelnik i zahvalio Županiji na potpori i realiziranim investicijama.

Ravnatelj Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Mato Lukić izvijestio je da su u Domu zdravlja u Donjoj Motičini, dentalna i ordinacija opće medicine potpuno opremljene. Čeka se suglasnost HZZO-a i Ministarstva zdravstva da se može početi s radom. S obzirom na manji broj stanovnika, ambulante će raditi 2 do 3 dana u tjednu.

Župan je sa suradnicima i domaćinima, zajedno s načelnikom Željkom Kovačevićem, razgledao Dom zdravlja te obišao sportske terene NK “Motičina”.

tekst i foto: N.Pavlus

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit