U Općini Feričanci 9,5 milijuna kuna izravnih investicija Županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Današnji posjet općinama našeg kraja, župan je započeo u Općini Feričanci.

-U protekle 4 godine, Županija je zajedno s načelnikom Općine, realizirala niz projekata u Općini Feričanci. Ukupno je Županija uložila 9,5 milijuna kuna izravnih investicija. Jedna od većih je energetska obnova zgrade Osnovne škole vrijednosti 3,7 milijuna kuna, zatim dostupnija primarna zdravstvena zaštita vrijedna oko 300.000 kuna, besplatan školski obrok te izgradnja ceste do Valenovca za koju je je izdvojeno 4,5 milijuna kuna – rekao je župan Ivan Anušić. Istaknuo je vrlodobru i kvalitetnu suradnju Županije i Općine te važnost ravnomjeranog razvoja cijele Osječko-baranjske županije pa tako i Općine Feričanci.

-Dalje ćemo, nadam se, nastaviti u ovakvoj ekipi, raditi i realizirati projekte koji su prvenstvo u interesu žitelja Općine Feričanci, a tako i Osječko-baranjske županije- zaključio je župan.

Načelnik Općine Marko Knežević rekao je kako je feričanačka općina manja općina, ali se trudi financijski, uz pomoć Županije i resornih ministarstava, pratiti daljnji razvoj.

-Naš se razvoj bazira na Strategiji kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije. Općina je počela s ulaganjima, riješavamo vizuru samog mjesta, u tijeku je energetska obnova zgrade vrtića u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja, obnova zgrada DVD-a u Feričancima, Valenovcu i Vučjaku Feričanačkom općinskim sredstvima. Zahvalio je Županiji što je još 2017. godne izdvojila 200.000 kuna za energetsku obnovu svlačionice na Sportsko-rekreacijskom centru gdje je sad Općina s privatnim investitorom izgradila tribinu vrijednu gotovo 700.000 kuna, od čega je Općina izdvojila oko 230.000 – rekao je načelnik Marko Knežević. Načelnik je rekao i kako je odlična suradnja s “Hrvatskim vodama” i “Hrvatskim cestama”, posebno Županijskom upravom za ceste. -Pohvalio bih suradnju sa Županijom i što se tiče školstva. Nadam se da će se takva suradnja nastaviti u budućnosti – poručio je načelnik Knežević.

 

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit