Oporbeni gradski vijećnici informirali građane o prijedlogu odluke o poskupljenju usluge prikupljanja komunalnog otpada

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Klub gradskih vijećnika Koalicije SDP, HNS, HSS u Gradskom vijeću Grada Našica danas je na Trgu dr. Franje Tuđmana organizirao javno obraćanje i informiranje građana Našica o donošenju Odluke  o načinu pružanja javne usluge prikupljanja komunalnog otpada. Razgovarajući sa sugrađanima i dijeleći im letke,  oporbeni su vijećnici istaknuli kako je Grad Našice temeljem novog Zakona o gospodarenju otpadom sazvao savjetovanje s javnim tijelom o načinu pružanja javne usluge prikupljanja komunalnog otpada na području Grada Našica. Za građane će, istaknuli su, najznačajniji biti prijedlog odluke o poskupljenju fiksnog dijela usluge odvoza komunalnog otpada, na što su danas željeli ukazati građanima i pozvati ih da se uključe u javnu raspravu i iskažu svoje mišljenje. Prema riječima Brune Wolfa, podpredsjednika Gradskog vijeća, stav oporbenih gradskih vijećnika je da prijedlog odluke o poskupljenju nema smisla jer se ne uvode nikakve nove usluge niti se navode obrazloženja zbog čega dolazi do povećanja cijena. Predsjednik Kluba gradskih vijećnika Koalicije SDP, HNS, HSS Samir Haj Barakat ukazao je na nedavno poskupljenje usluge parkinga, koje je “dosta tiho” prošlo, pa je pozvao građane da se uključe u raspravu i iznesu svoj stav o prijedlogu ove nove odluke. Kako je napomenuo,  cijena fiksnog dijela usluge skupljanja komunalnog otpada za kućanstva trebala biti veća za 25%, dok će cijena za ostale korisnike, a to se u najvećoj mjeri odnosi na obrtnike koji bi trebali puniti gradski Proračun, biti čak dvostruko veća.

Tekst i foto: Danko Justić 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit