Direktor poduzeća Našički park d.o.o. prokomentirao današnji javni istup oporbenih vijećnika

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Direktor poduzeća Našički park d.o.o. Hrvoje Žiha prokomentirao je današnji javni istup oporbenih vijećnika. Kako je napomenuo, prijedlog Odluke izrađen je prema novom Zakonu o gospodarenju otpadom koji je na snagu stupio 31. srpnja prošle godine i u potpunosti je usklađen s EU normama. Novi Zakon je uvelike proširio obveze davateljima usluga, a cijeli je sustav na žalost poskupio ne uzimajući u obzir aktualna poskupljenja energenata i ostalih ulaznih troškova poslovanja. Unatoč proširenju obveza, poduzeće Našički park d.o.o. dužno je osigurati stalnost i kvalitetu usluge, a sukladno zakonskom roku od 6 mjeseci bili smo dužni izraditi prijedlog odluke o načinu pružanja javne usluge – dodao je Žiha. Također je istaknuo kako je prijedlog odluke trenutno na savjetovanju s javnošću i svi zainteresirani građani ga mogu vidjeti, a gotovo u potpunosti je sačinjen od citata iz novog Zakona o gospodarenju otpadom. Upravo u skladu s tim novim Zakonom, Našički park će morati plaćati državi za svaku odvezenu tonu otpada na deponiju. Iako se još ne zna o kojem se iznosu radi, bit će to snažan udar na poslovanje poduzeća uz postojeća poskupljenja – istaknuo je Žiha i dodao kako su predviđajući sve obveze i troškove koji ih očekuju, formirali predloženu cijenu usluge. Za razliku od krive percepcije velikog broja građana, treba naglasiti da je Našički park d.o.o. društvo koje nije proračunski obveznik i ne financira se iz Proračuna, već funkcionira kao i svako drugo trgovačko društvo koje je isključivo orijentirano na svoje poslovanje i vlastite rezultate – zaključio je direktor poduzeća Našički park d.o.o. Hrvoje Žiha.

Tekst i foto: Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit