Održana redovita godišnja izvještajna sjednica Skupštine Matice slovačke Jelisavac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer je u Jelisavcu, u Kulturnom centru Slovaka u Hrvatskoj, održana redovita godišnja izvještajna sjednica Skupštine Matice slovačke Jelisavac. Nakon intoniranja hrvatske i slovačke himne te prigodnog nastupa mladih članova i glazbenog sastava SKUD-a I.B.Slovak, sve nazočne članove i goste pozdravio je predsjednik Matice slovačke Jelisavac Vlado Hulak.  On je ujedno i podnio izvješće o radu i najznačajnijim aktivnostima koje su realizirane u proteklom razdoblju. Izvješće o financijskom poslovanju podnijela je tajnica Antonija Topolovec, a plan rada i financijski plan podnijeli su Marijan Marček i Danijel Kubala. Izvješće Nadzornog odbora iznio je  Antonio Pleša.

Sva izvješća kao i plan i program rada te financijski plan za ovu godinu prihvaćeni su jednoglasno. Za delegate u Skupštinu Saveza Slovaka izabrani su Vlado Hulak, Danijel Kubala, Marijan Marček i Antonela Topolovec. Skupštinu su pozdravili Ana Kanđera, predsjednica Vijeća slovačke nacionalne manjine Osječko-baranjske županije, Ljerka Ćorković, ravnateljica OŠ I.B.Slovak, Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu u RH, gradonačelnik Krešimir Kašuba, a sjednici su bi nazočni i Nikola Antolović, predsjednik Športske zajednice Grada Našica, Svjetlana Kubala, dopredsjednica DND Jelisavac, Franjo Kanđera član Vijeća Mjesnog odbora Jelisavac te Ivan Botkuljak, predsjednik Lovačkog društva Sokol Jelisavac.

Tekst i foto: Danko Justić

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit