U Orahovici drugi dio Programa osnaživanja djece koji provodi Crveni križ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U sklopu projekta ”Zajedno za društvo jednakih mogućnosti II”  čiji je nositelj Crveni križ Osijek, a naše Gradsko društvo  jedan od partnera,  u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici održava se Program osnaživanja djece iz socijalno ugroženih obitelji.
U petak je započela druga smjena koja traje do 27.srpnja, a u organizaciji i provedbi programa za djecu sudjeluje i Laura Kanis iz Crvenog križa Našice.  Suradnjom Crvenog križa Našice i Centra za socijalnu skrb Našice, u drugoj smjeni sudjeluje petoro djece s našeg područja.

Za djecu osnovnoškolskog uzrasta, u sklopu petodnevnog programa organiziran je bogat pedagoški program sa svrhom podizanja svijesti o pravilnim i zdravim životnim navikama, suživotu s drugima, empatiji i usvajanju kulture, stjecanja osjećaja pripadnosti zajednici, osvještavanja socijalnih vještina te usvajanja životnih vrijednosti i sposobnosti koje će ih osnažiti za ravnopravno sudjelovanje u rastu, razvoju i odrastanju. S djecom se provode radionice o pravilnoj dentalnoj higijeni, pravilnom pranju ruku, prvoj pomoći, razumijevanju tuđih potreba, humanosti, komunikaciji i bontonu, prevenciji vršnjačkog nasilja i dr., te obuka neplivača koja će,, ne samo pozitivno utjecati na zdravlje djece, već će ih učiti disciplini i stvoriti preduvjete za buduće bavljenje sportom. Program također uključuje i kratko predstavljanje rada Crvenog križa kroz koje će se djeci predstaviti mogućnosti volontiranja kojim se pozitivno doprinosi zajednici, stječu nove vještine te samim time stvaraju preduvjeti za bolju socijalnu uključenost.

Tomislava Justić /GDCK Našice

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit