Održana je uvodna konferencija projekta “Vrijeme je za školski obrok 2020-2021.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Projekt Osječko-baranjske županije ”Vrijeme je za školski obrok 2020-2021.” predstavlja nastavak projekta ”Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva”. koji Osječko-baranjska županija uspješno provodi petu godinu zaredom. Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama. U projekt je uključeno ukupno 994 učenika u riziku od siromaštva iz 14 osnovnih škola kojima je osnivač Osječko-baranjska županija. Projekt je prijavljen na Javni poziv koji je objavilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Vrijednost projekta je 1.000.000 kuna te su sredstva u cijelosti bespovratna, 85% iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Ovim projektom rasterećuje se Županijski proračun za naš projekt „Školski obrok za sve“ pokrenut krajem 2017. godine, kako je naglasila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Sandra Filipović. Zamjenik župana Josip Miletić istakao je kako je Osječko-baranjska županija prepoznala važnost osiguravanja školskog obroka svim učenicima osnovnih škola, a cilj je svakom učeniku osnovnih škola na području Osječko-baranjske županije osigurati minimalno jedan obrok dnevno, usmjeriti učenike, nastavnike i roditelje zdravoj prehrani te osnažiti lokalne proizvođače i prerađivače hrane. U projektu “Školski obrok za sve” sudjeluje 7 gradova i 32 općine s područja Osječko-baranjske županije a krajnji korisnici ovoga projekta su učenici 71 osnovne škole s područja Županije.

izvor: OBZ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit