Održana sjednica Gradskog poglavarstva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Članovi Gradskog poglavarstva na prošlotjednoj sjednici usvojili su izvješće o upisu djece u Dječji vrtić "Zvončić" Našice i zahtjev Vrtića da se poveća udjel roditelja u cijeni programa te će prijedlog uputiti Vijeću na usvajanje. Ravnateljica vrtića Marina Lazar istaknula je da je ove godine upisano 193 djece od kojih 40 s posebnim potrebama, ne uključujući govorne poremećaje. Budući da je jednoj skupini od 20 djece čak 10 s posebnim potrebama, ravnateljica je zamolila da se ispita mogućnost zapošljavanja još jedne odgojiteljice, što će biti učinjeno do sljedeće sjednice Poglavarstva. Dodala je da će prema novim državnim pedagoškim standardima uskoro biti potrebno zaposliti i medicinsku sestru.

Poglavarstvo je usvojilo zahtjev Osnovne škole Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac za financiranje izmjena i dopuna glavnog projekta sportske dvorane. Za tu je namjenu odobreno 10.980 kuna. Udovoljeno je i zahtjevu Centra za socijalnu skrb s 2000 kuna pomoći za sufinanciranje ljetovanja djece smještene u obitelji udomitelja. Poglavarstvo će s 1000 kuna pomoći programe Rime u povodu Dana grada. Za drugi Klan fest povodom Dana grada odobreno je 8.000 kuna, a za održavanje kupa grada Našica u kajaku i kanuu na jezeru Lapovac, odobreno je 5.000 kuna, koliko će Grad donirati i ZOO vrtu Bizik.
Poglavarstvo grada Našice donijelo je i odluku o početku ponovljenog postupka natječaja za izgradnju nogostupa u Lili. Tvrtki Gradnja Osijek povjeren je posao izgradnje nogostupa u Velimirovcu. Na prijedlog Sportske zajednice Grada Našica donesena je odluka o nabavci motornih kosilica za 6 nogometnih klubova na području grada, čime će svi nogometni klubovi na našičkom području imati u vlasništvu nove kosilice. Poglavarstvo je prihvatilo prijedlog povjerenstva za otkup nekretnina i donijelo zaključak o otkupu nekretnine u Radićevoj ulici br 12. Nogometnom klubu Omladinac Vukojevci je, za uspostavljanje ponovne suradnje s jednim nogometnim klubom iz susjedne Mađarske, odobreno 2000 kuna. Organizatorima Lan partija odobreno je korištenje javnog prostora na Trgu Pejačević. Donesen je i zaključak i o donaciji 50.000 kuna Srednjoj školi Isidora Kršnjavog, za nabavku traktora za potrebe poljoprivredne škole. Osnovnoj glazbenoj školi Kontesa Dora, grad će proslijediti 10.000 kuna. Riječ je o honoraru kojega se Ana Rucner odrekla u korist škole, a za nabavku koncertnog klavira. Udruzi "Hrvatski domobran" odobreno je 3.000 kuna za obilježavanje spomen-dana stradanja žrtava na Crnom potoku. Naposlijetku, Poglavarstvo će financijski pomoći asfaltiranje prilaza novoj psihijatrijskoj ambulanti Opće županijske bolnice Našice.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit