Odlična suradnja DVD-a i Općine Donja Motičina

U prostorijama DVD-a Donja Motičina održana je redovna 72. godišnja izvještajna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Motičina. Skupštinom je predsjedao Boro Peršić, a Zlatko Vinković – zapovjednik DVD-a je, od značajnijih događanja izdvojio sudjelovanje na 10 službenih vatrogasnih natjecanja. Najznačajnija su Područno natjecanje Vatrogasne zajednice Našice u Feričancima gdje su sve muške ekipe DVD-a osvojile 1. mjesto, a djeca ženska 2. mjesto. Članice mladeži i A ekipe osvajanjem 2. mjesta na županijskom natjecanju ostvarile su pravo sudjelovanja na Držanom natjecanju u Varaždinu. Kao i svake godine, obilježen je blagdan zaštitnika vatrogasaca sv. Florijan. DVD je sudjelovao i u svečanoj procesiji povodom Dana općine, a vatrogasna mladež nosila je kip Presvetog Srca Isusova. Organizirana je i 10. vatrogasna Fišijada. U protekloj godini bilo je 16 intervencija: 8 požara otvorenih prostora i 8 tehničkih intervencija.
Predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić pohvalio je rad DVD-a Donja Motičina i istakno kako je jedno od kvalitetnijih društava u Vatrogasnoj zajednici. Općinskom načelniku Kovačeviću je zahvalio na održanom obećanju i ulaganjem u vatrogastvo.
Načelnik općine Željko Kovačević rekao je da je izuzetno ponosan na vatrogasce koji su uspjeli osigurati nastup na državnom natjecanju. Dodao je da je suradnja Općine i vatrogasaca izvrsna. Spomenuo je da su izdvajanja za vatrogasce osigurana i za 2020. godinu te da intezivno radi na pronalasku rješenja oko nabavke novog vatrogasnog vozila – cisterne. Osim brojnih članova društva, skupštini su bili nazočni kolege vatrogasci iz mnogih DVD-a iz naše te susjednih županija kao i iz Zagreba te predstavnici svih političkih stranaka i udruga s općinskog područja. Po završetku sjednice nastavljeno je druženje uz večeru koju je pripremio član DVD-a, kuhar Stanislav Vinković sa svojim suradnicima.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

05.02.2020.

12.02.2020.

19.02.2020.

26.02.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit