Od danas ne rade kafići, nema svadbi, zatvoreni fitnes centri…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Od danas se zabranjuju svi javni događaji i okupljanja s više od 20 osoba na jednom mjestu, na privatnim može biti najviše 10, obvezno je nošenje maski i na otvorenom kad nije moguće držati distancu od 1,5 m, javna događanja te okupljanja svih vrsta mogu trajati do 22 sata. Obustavljaju se svadbe, na pogrebima može biti do 25 osoba, a nema izražavanja sućuti bliskim kontaktom. Što se tiče Trgovina i trgovačkih centara mora se istaknuti broj osoba koje mogu unutra boraviti, a potrebna je pojačana higijena i provjetravanje. Ograničenje za trgovine i pekarnice je do 22 sata, zabranjena je prodaja alkohola od 22 do 06 sati. Obustavlja se rad casina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje. Obustavlja se održavanje sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja priredbi gdje se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi. Obustavlja se rad ugostiteljskih objekata, restorana i kafića, osim hotela i kampova koji smiju usluživati goste koji kod njih koriste uslugu smještaja. Ugostiteljskim objektima iz skupine restorani, catering, kavane, pivnice , bifei, krčme konobe, barovi dopuštena je priprema i dostava hrane u radno vrijeme kao da covida-19 nema. Obustavljaju se sportska natjecanja i treninzi osim za sportašice i sportaše prve druge i treće kategorije. Natjecanja i treninzi su bez gledatelja. Obustavlja se rad teretana, fitnes, sportskih i rekreacijskih centara. Obustavlja se održavanje amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, uključujući i zborove, također i crkvene. Obustavljaju se izvedbe složenih glazbeno-scenskih djela (opere i mjuzikli). Obustavlja se održavanje dječjih i drugih igraonica, te organiziranih plesnih škola, zabrana konzumacije hrane i pića u kinu. U kino i kazalište može limitirani broj osoba. Škole stranih jezika mogu ići samo online. Autoškole teoretski dio online, a vožnja uz epidemiološke mjere. Poslodavci moraju zabraniti dolazak zaposlenika sa simptomima, smanjivanje fizičkog kontakta zaposlenika, a kad je moguće uvođenje rada od kuće, kliznog radnog vremena, rada u smjenama, skupinama, smanjivanje broja fizičkog sastanka, provjetravanje prostora. Odluka Nacionalnog stožera objavljena je na www.koronavirus.hr.

 

izvor: www.koronavirus.hr

foto:pexels.com

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit