Od 3. do 8. svibnja preventivno-sigurnosna akcija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Stanica za tehnički pregled vozila, od 3. do 8. svibnja, provodit će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti mopeda i motocikala pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021.“ na području cijele Republike Hrvatske. Akcija ima isključivo edukativno i preventivno – sigurnosni karakter.

Akcija je temeljena na poticanju vozača radi ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitog mopeda i motocikla za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnosti te da u vremenu provođenja akcije sa svojim  vozilom samoinicijativno pristupe besplatnom tehničkom pregledu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj (od akcije su izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog pregleda i registracije).

Težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći stručnog osoblja u stanicama za tehnički pregled vozila u pogledu uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na mopedima i motociklima.

Motocikli i mopedi, kao i sva ostala vozila L kategorije, posebno su ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, a dolaskom proljeća svakodnevno se povećava njihovo sudjelovanje u prometu na cestama, stoga je ova akcija usmjerena isključívo na tu kategoriju vozila.

 

izvor: PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit