U Saboru raspravljano o problemima osoba sa sindromom Down

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Saboru je održana sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku pod nazivom “Izazovi s kojima se susreću osobe sa sindomom Down”. Uz saborske zastupnike, članove Odbora te predstavnike Vlade Republike Hrvatske, sjednici su nazočili hrvatski para-taekwondo reprezentativac, višestruki osvajač medalja Matija i njegov otac Denis te predstavnici Hrvatske zajednice za Down sindrom.
U svojoj raspravi saborski zastupnik Hrvoje Šimić je, između ostalog, pohvalio predani rad volontera s osobama s Down sindromom volonterske udruge Otvoreno srce iz Našica, Našički cvijet iz Našica, Jaglac iz Orahovice, Zvono iz Belišća i drugih volonterskih udruga u slavonskom okruženju. Zastupnik Šimić zaključio je kako je dobro što je životna problematika osoba s Down sindromom predočena zastupnicima u Hrvatskom saboru te iskazao uvjerenje da će u Gradu Našicama uspjeti osigurati primjeren prostor i stalnu profesionalnu i stručnu podršku u organizaciji osmišljenog i kreativnog provođenja slobodnog vremena osoba svih vrsta invalididiteta u vidu (polu)dnevnog boravka. Taj je problem nužno riješiti zbog potreba na širem našičkom području – istaknuo je Šimić.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit