Obilježen Dan antifašističke borbe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Gradske organizacije SDP-a i HNS-a Našice danas su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju Uskrsla Hrvatska te polaganjem kamenčića na židovskom groblju obilježili hrvatski blagdan – Dan antifašističke borbe. Predsjednik Samir Haj Barakat čestitao je svim građanima današnji blagdan rekavši kako antifašizam nema alternative. Dr. Haj Barakat je ukazao na činjenicu da se antifašistička borba ponekad u našem društvu povezuje s komunizmom, no da se treba istaknuti da je hrvatski narod kroz anfifašističku borbu ustao kako bi od fašizma zaštitio i Hrvate i sve ostale narode. Nedavno smo se poklonili žrtvama komunističkog sistema kod Crnog potoka – podsjetio je i dodao kako je vrijeme da se izgrade mostovi zajedništva –  nakon ostvarenja sna o hrvatskoj državi, došlo je vrijeme da stvorimo i hrvatsko društvo – društvo pravde, jednakosti i solidarnosti; vrijeme da kažemo “ne” svim zločinima – zaključio je Samir Haj Barakat. Nakon polaganja kamenčića na židovskom groblju dopredsjednik Gradskog vijeća i predsjednik HNS-a Našice Bruno Wolf, podsjetio je na veliko stradanje židovskog naroda u II svjetskom ratu i istaknuo kako se s dužnim poštovanjem trebamo pokloniti svim žrtvama.

 

Asja Godžirov-Kurilj

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit