Zaštitite se od toplinskog udara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Velike vrućine i sparina mnogima donose zdravstvene tegobe. Kako doznajemo od dežurnih liječnika, građani se najčešće žale na glavobolje i vrtoglavicu, tlak, osip, ubode insekata i probavne tegobe. Liječnici savjetuju građanima da i dalje provode mjere zaštite tijekom velikih vrućina. Preporuke se najviše odnose na starije osobe, djecu, trudnice i bolesnike koji se najviše trebaju kloniti vrućine. Prije svega, najčešće upozorenje je da treba rashladiti prostor u kojem se boravi, a ako to nije moguće treba boraviti barem dva do tri sata u klimatiziranom prostoru. Preporuka je i rashladiti se tuširanjem ili kupanjem u mlakoj vodi, nositi laganu široku svijetlu odjeću od prirodnih materijala i staviti šešir širokog oboda ili kapu i sunčane naočale. Potrebno je piti mnogo tekućine te izbjegavati alkohol i tešku hranu.

foto:Pexels

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit