Obilježen Dan Grada Našica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Našice su jučer proslavile Dan grada i svoga zaštitnika svetog Antuna Padovanskog. Prigodan program počeo je od jutra polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-obilježju "Uskrsla Hrvatska". Vijence su položili i svijeće zapalili ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević i gradonačelnik Krešimir Žagar, predsjednik i dopredsjednik Gradskog vijeća Dušan Nekić i Hrvoje Šleder, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te ostalih našičkih udruga, a nazočni su bili i predstavnici Hrvatske vojske, policije, gospodarskog, kulturnog i javnog života našega grada i građani Našica. Polaganju je prethodio nastup Gradske glazbe pod ravnanjem Ivana Krajačića i našičkih mažoretkinja "Dora".

U Crkvi svetoga Antuna Padovanskog svetu misu od 9 sati, koju je izravno prenosio i Radio Našice, predvodio je fra Smiljan Berišić, uz asistenciju domaćina – našičkog gvardijana fra Drage Bedeničića i svećenika naše župe. Fra Smiljan istaknuo je kako propovijedi svetoga Antuna Padovanskog žive i danas, nakon više od 700 godina, a njegove poruke i toliko stoljeća poslije odzvanjaju u srcima mnogih vjernika. Crkva ga je proglasila i crkvenim naučiteljem te doktorom Evanđelja. Podsjetio je kako je sveti Antun svojim životom svjedočio zaljubljenost u Božju riječ koju je svim srcem prenosio cijelome svijetu. Njegovo životno pravilo bio je evanđeoski poziv da ostavi sve i slijedi Krista. Bog ga je stoga uvijek iznova zvao na nešto novo, a Antun je odgovorao novim poletom i novom žrtvom – poručio je danas fra Smiljan.
Nakon svete mise, procesija je prošla gradskim središtem. Kip svetog Antuna nosili su dečki iz Donje Motičine te djevojke iz Zoljana, svi u narodnim nošnjama.

Nakon jučerašnje izložbe gljiva našičkoga kraja, Gljivarsko društvo Našice danas je, uz izložbu, organiziralo i "Antunovsku gljivarijadu" s ocjenjivanjem gljiva. Odazvala su se gljivarska društva iz svih krajeva Hrvatske te iz susjedne Srbije. Uz pomoć domaćih članova-vodiča, u šumama našeg kraja pronašli su mnogo gljiva, a uspjeh je tim veći s obzirom na vremenske prilike koje i nisu baš naklonjene gljivama. Prvo mjesto podijelili su gljivari iz Beograda i Umaga, koji su prikupili čak 43 vrste gljiva. Na trećem mjestu su gljivarska društva iz Samobora i Pregrade, a na četvrtom zagrebačka "Zeta". Priznanja najboljima te darove gostima grada uručio je gradonačelnik Krešimir Žagar. Predsjednik našičkog gljivarskog društva – Hrvoje Knežević zadovoljan je odazivom gostiju, ali i pokazanim na ovoj antunovskoj gljivarskoj izložbi.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit