15. obljetnica Matice i 35. obljetnica markovačkog folklora

Facebook
Twitter
Pinterest
U markovačkoj Drevenjici večeras je bilo vrlo svečano. Naime, SKUU Franjo Strapač i Matica slovačka Markovac upriličili su još jedan nastup kojim se proslavlja 15. obljetnica Matice i 35. obljetnica markovačkog folklora. Prigodnim riječima, čestitke domaćinima uputili su ugledni gosti: slovački veleposlanik Jan Banjas, zastupnica Čeha i Slovaka u Hrvatskom saboru Zdenka Čuhnjil, predsjednik Saveza Slovaka Andrej Kuric te gradonačelnik Našica Krešimir Žagar.

Ugledni gosti iskazali su veliko zadovoljstvo njegovanjem hrvatsko – slovačkog prijateljstva te slovačke kulture i tradicije u Našicama i Hrvatskoj. Kratkim osvrtom, Vesna Baksa podsjetila je na povijest – na dolazak Slovaka u naše krajeve te osnivanje i rad folklora i Matice slovačke u Markovcu. U bogatom i raznovrsnom programu, uz domaćine su nastupili: Mješoviti pjevački zbor HKD-a Lisinski, folklorna društva: Braća Banas iz Josipovca Punitovačkog te Drevar i Magura – Stražov iz Slovačke.
Svečanosti su bili nazočni i suradnici veleposlanika Banjasa, izaslanik predsjednika Savjeta za nacionalne manjine RH Željko Lomijanski, predsjednici Matica slovačkih iz naše i susjednih županija te dogradonačelnik Našica Slavko Vukšić i dopredsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Šleder. Program su vodile Tatjana Buha i Vjera Baksa.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit