Nove orgulje u Đurđenovcu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Crkvi svetog Josipa u Đurđenovcu na večernjoj svetoj misi održana je svečana kolaudacija novih crkvenih orgulja. Misu je predvodio svećenik i katedralni orguljaš u Požegi Mario Večerić uz đurđenovačkog župnika fra Tonija Vučemilovića. Orgulje su blagoslovljene nakon mise, te je održan kolaudacijski koncert na novim orguljama koje su kupljene sredstvima župljana. Kako je naglasio fra Tonio, orgulje su zamijenile stari harmonij, a crkveni zbor koji aktivno djeluje već više od 15 godina, zaslužuje novi, kvalitetniji instrument. Orguljaš Mario Večerić je pojasnio kako je kolaudacija ustvari prvo sviranje novog instrumenta, a kako su orgulje liturgijski instrument, onda ih treba i blagosloviti. Tako su župljani i mještani Đurđenovca imali priliku po prvi puta čuti svoj novi instrument.

Tekst i foto: Kristijan Katarinček

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit