Nastavlja se trend pada broja novozaraženih u našoj županiji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Tijekom posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirao je 220 uzoraka, od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus. Novopozitivne osobe su s područja općina Čepin, Marijanci i Viškovci. U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 18 osoba od kojih je jedna na respiratoru. Nažalost, jedna oboljela osoba jučer je preminula – radi se o muškarcu iz Osijeka, 1949. godište koji je, osim što je bio zaražen koronavirusom, imao i drugih kroničnih oboljenja. Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u samoizolaciju je tijekom posljednja 24 sata stavila 13 novih kontakata pa se sada u samoizolaciji na području naše županije nalazi 310 osoba. Kako je rečeno na današnjoj sjednici Županijskog stožera civilne zaštite, prema ocjeni epidemiologa, trenutna situacija u vezi koronavirusa na području županije je stabilna i pod kontrolom. Sve pozitivne osobe su pod nadzorom, kao i njihovi kontakti koji se ažurno obrađuju. Policija je samoinicijativno provjerila 10 osoba u samoizolaciji i sve su zatečene na adresi stanovanja. Nije bilo dojava građana o kršenju samoizolacije. Inspektori civilne zaštite Osječko-baranjske županije obavljali su pojačani nadzor tijekom vikenda, osobito nad svadbama, noćnim klubovima, benzinskim postajama i trgovinama. Prilikom 78 nadzora uočene su nepravilnosti na 11 lokacija. Najčešće je riječ o nenošenju maski, nepoštivanju ograničenja maksimalnog broja osoba u objektu te radu nakon ponoći. Za te su nepravilnosti izdana upozorenja.

izvor: OBŽ

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit