U Hrvatskoj još 146 zaraženih osoba

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Nove presice Nacionalnog stožera bit će u 9:30, a priopćenja u 10 sati. Načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović objasnio je da su se za ranije presice i priopćenja odlučili kako bi bile manje razlike lokalnih stožera i nacionalnog stožera. Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da imamo 146 novih slučajeva pa je aktivno 2650. 14 ljudi je na respiratoru. Dvije su osobe preminule i to u Osijeku i Vinkovcima. Božinović je podsjetio da od danas stupaju na snagu mjere koje su predložile neke županije. Mijenja se odluka o teretanama. Mogu raditi uz primjenu svih epidemioloških mjera, sukladno preporukama HZJZ-a. Donesena je i odluka o zabrani prelaska graničnog prijelaza do 15. rujna, a odnosi se na sve iz trećih zemalja. Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić rekla je da je prosječna dob hospitaliziranih 45 godina. Pet je osoba na respiratoru, a ostali imaju upalu pluća i stabilno su. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdavstvo Krunoslav Capak rekao je da nema nikakvih novih kriterija za testiranje i samoizolaciju. Razgovara se o tome da kod osoba koje se pridržavaju mjera, treba procijeniti rizik i ocijeniti tko treba ići u samoizolaciju. Nekad idu svi, a imali su masku i bili udaljeni više metara. Na zahtjeve epidemiologa koji traže pomoć u ljudstvu, Beroš je rekao da su svi njihovi zahtjevi opravdani i da će za desetak dana iznijeti prijedloge za pomoć toj struci. Razmišlja se o uključivanju sličnih stručnjaka da im pomognu. Za zahtjev epidemiologa da se njihovi brojevi maknu s TV ekrana, Capak je rekao da su tako htjeli pomoći da imaju brojeve. Bit će uklonjeni jer će se ponovno od sutra aktivirati broj 113.

izvor: Nacionalni stožer

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit