Policija zaustavila 39 alkoholiziranih vozača

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su dva kaznena djela. Jučer je u Višnjevcu građanin na ogradi pronašao obješenu vrećicu s ručnom bombom M-75. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je minu s mjesta pronalaska na siguran način izuzeo. Policija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometne nesreća s materijalnom štetom na području Donjeg Miholjca.

U razdoblju od 28. do 30. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 39 vozača od kojih: 34 vozača osobnih automobila i 5 vozača bicikla koji su imali nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi. Pojačani nadzor prometa proveden je u koordiniranoj akciji i na području Policijske uprave požeško-slavonske. Evidentirano je još 219 prekršaja od kojih: 95 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 27 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 6 prekršaja upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 6 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 78 ostalih prekršaja.

U petak, u 2:40 sati, u Osijeku, na raskrižju Reisnerove ulice i Trga Augusta Šenoe, u nadzoru prometa zaustavljen je i uhićen 19-godišnjak iz Osijeka koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. U 19:15 sati, u Bolmanu, u nadzoru prometa zaustavljen je i uhićen 17-godišnjak iz Luča koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. U 23:55 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je i uhićen 62-godišnjak iz Belišća koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Prekršitelju je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,79 grama po kilogramu. U subotu se na državnoj cesti između Martina i Donje Motičine, dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač iz Seone upravljao je osobnim automobilom i zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom sletio s kolnika. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,31 grama po kilogramu. U 17 sati, između Belog Manastira i skretanja za državnu cestu broj 212, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila iz Čeminca je zbog nepropisnog mimoilaženja udario u bočni retrovizor osobnog automobila koji se kretao iz suprotnog smjera te napustio mjesto događaja. Vozaču je naknadno utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,23 grama po kilogramu. U 20:30 sati, u Osijeku, na Biljskoj cesti, u nadzoru prometa zaustavljen je i uhićen 26-godišnji državljanin BiH na privremenom boravku u RH. Upravljao je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,54 grama po kilogramu. Jučer u 22:32 sati, u Osijeku, u Ulici Josipa Huttlera, u nadzoru prometa zaustavljen je 54-godišnjak iz Osijeka. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,99 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

izvor: PU osječko-baranjska, foto: MUP

 

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit