Našička bolnica – centar izvrsnosti palijativne medicine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Našička bolnica postaje centar izvrsnosti za palijativnu medicinu u Hrvatskoj – istaknuli su danas, na promociji knjige “Služiti čovjeku – putokaz humanosti u medicini”, autori knjige prof. dr.sc Marijana Braš i prof. dr.sc Veljko Đorđević. U knjizi su emotivni zapisi liječnika, medicinskih sestara, duhovnika, studenata medicine, volontera i pacijenata – rekla je doktorica Braš.  Dodala je da se palijativna medicina u Hrvatskoj  razvija u posljednjih 10 godina, a na Medicinskom fakultetu do sada je educirano više od 1500 profesionalaca u zdravstvu, među kojima i mnogi iz Našica. Dr. Veljko Đorđević je, među ostalim, na današnjoj promociji knjige rekao kako palijativna skrb počinje od trenutka postavljanja dijagnoze, sve do trena smrti i završava žalovanjem obitelji. Našička bolnica jedna od 20 u Hrvatskoj koji su učinile civilizacijski iskorak u naporima da se pomogne oboljelim osobama i njihovim obiteljima – dodao je dr. Đorđević i istaknuo da su veliki napori uloženi i u pružanje pomoći braniteljskoj populaciji. Opća županijska bolnica Našice na čelu s ravnateljem dr. Hrvojem Šimićem, pomoćnicom ravnatelja za sestrinstvo Zvjezdanom Gvozdanović te svim sestrama i liječnicima,  zbog svoje izvrsnosti i kvalitetnog rada,  za Osječko-baranjsku županiju postaje edukativni centar za palijativnu medicinu – zaključio je dr. Đorđević. Odjel palijativne skrbi vrijedno i kontinuirano radi na podizanju kvalitete usluge – rekao je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić i podsjetio da je Odjel za svoj rad krajem 2018. godine dobio priznanje.
Gradonačelnik Našica Josip Miletić je, pozdravljajući autore knjige, liječnike i medicinske sestre te brojnu publiku u Gradskoj vijećnici, iskazao podršku svima koji rade ovaj zahtjevan i plemeniti posao, kao i svim ustanovama, udrugama i pojedincima koji surađuju s bolnicom. Autorima knjige zahvalio je na dolasku u Našice. Župnik i gvardijan franjevačkog samostana u Našicama fra Zoran Bibić, rekao je kako je temeljno zvanje svih koji pružaju pomoć drugima služenje, pružanje utjehe i nade te iskazao zadovoljstvo suradnjom i zajedništvom na dobrobit potrebitih. Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće županijske bolnice Zvjezdana Gvozdanović predstavila je Odjel palijativne skrbi našičke bolnice te zahvalila svima koji s odjelom surađuju, a osobito Centru za socijalnu skrb Našice, Franjevačkom samostanu Našice, Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici Našice te volonterima. Promociju knjige uljepšali su glazbeni nastupi učenika i učenica Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice.

tekst i foto: Asja Godžirov-Kurilj

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit