Najveća hrvatska fišijada održana u Belom Manastiru

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Najveća hrvatska fišijada ove godine održana je jučer na Trgu slobode u Belom Manastiru. Tradicionalna baranjska manifestacija ponovno je okupila velik broj natjecatelja i posjetitelja koji su mogli ući samo uz prikaz COVID potvrde ili negativnog testa te uz pridržavanje epidemioloških mjera.

– Veliko mi je zadovoljstvo što se na ovogodišnjoj fišijadi i u izazovnom vremenu pandemije uspjelo okupiti preko 130 natjecatelja i što se ponovno osjete lijepi mirisi Baranje i Belog Manastira. Uz natjecateljski dio posjetitelji će moći uživati i u izvedbama glazbenih gostiju te sajamskim proizvodima lokalnih udruga i proizvođača. Fišijada je je naš grad izdigla u marketinškom i gastronomskom smislu jer smo dobili priliku predstaviti široj javnosti značaj ribe, domaće začinske paprike i tradicije ovog kraja – kazao je gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob.

Manifestaciji je nazočio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić koji je čestitao organizatorima na uspješnoj organizaciji.

– Fišijada je jedan od najprepoznatljivijih događaja u Osječko-baranjskoj županiji i izuzetno mi je drago da se i ove godine održava, unatoč epidemiološkim ograničenjima i nešto manjem broju natjecatelja nego ranijih godina. Baranja je gastronomska perjanica naše županije i važan čimbenik razvoja jer svojom ponudom postaje razlog dolaska u destinaciju – istaknuo je Lukić.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit