75 godina DVD-a Zoljan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U nazočnosti članica i članova DVD-a Zoljan, njihovih kolega vatrogasaca iz brojnih vatrogasnih društava te brojnih uglednih gostiju, jučer je u Društvenom domu u Zoljanu upriličena svečanost u povodu 75. obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zoljan. Obilježavanje ove vrijedne obljetnice započelo je postrojavanjem i mimohodom kroz mjesto, a nakon državne i vatrogasne himne koje su izveli članovi puhačkog orkestra Gradske glazbe Našice, sve nazočne je na početku svečanosti pozdravio predsjednik društva Željko Ptiček. Izvješće o radu uz prigodnu prezentaciju podnio je tajnik društva Franjo Pavlović. Bio je to svojevrstan presjek najznačajnijih događanja od samog osnutka društva do danas. Zoljanskim vtarogascima veliku su obljetnicu čestitali gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Hrvoje Šimić, predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko – baranjske županije Zdenko Čarapar i predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić, a voditeljica programa Petra Justić pročitala je i čestitku koju je uputio Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković. Na jučerašnjoj svečanosti nazočni su bili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica i počasni član DVD-a Zoljan Krešimir Žagar, pročelnik Gradske uprave za proračun i financije Franjo Vladika, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Zoljan Josip Šimac, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Osječko – baranjske županije Željko Penić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Danijel Matković te predstavnici tvrtki, udruga i brojni drugi gosti. Proslava 75. obljetnice DVD-a Zoljan bila je ujedno i prigoda za dodjelu brojnih priznanja i zahvalnica. Predsjednik Vatrogasne Zajednice Osječko – baranjske županije Zdenko Čarapar, predsjednik Vatrogasne Zajednice Našice Vlatko Gašić i predsjednik DVD-a Zoljan Željko Ptiček uručili u spomenice članovima DVD-a Zoljan za 10 i 30 godina, te brončane i srebrne medalje i plamenice te zlatnu medalju. Po prvi puta u povijesti DVD-a Zoljan jedna je članica primila diplomu za zvanje Više vatrogasne časnice – diplomu je primila Tomislava Žarić. Na kraju službenog dijela svečanosti, predsjednik društva Željko Ptiček uručio je plakete i medalje zaslužnim organizacijama i pojedincima koji su pomogli u radu DVD-a Zoljan. Nazočnima se obratio i fra Marijan Vidović koji je izmolio prigodnu molitvu. Proslava je nastavljena uz prigodan domjenak i glazbu za koju je bio zadužen glazbeni sastav Tri asa.

Tekst i foto: Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit