Susret slovačkih folklorista

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Započela je trodnevna realizacija projekta Susret folklorista koji organizira Slovački centar za kulturu Našice u suradnji s Maticom slovačkom Josipovac gdje se projekt realizira. Radionice za folkloriste matica slovačkih, odnosno slovačkih kulturno umjetničkih društava, vodi visokoškolski pedagog, koreograf, režiser i lektor na seminarima Martin Urban, stručnjak s višegodišnjim iskustvom u radu s iseljenim Slovacima na području folklora i scenskog izričaja.

Podršku projektu svojom nazočnošću iskazali su konzul Republike Slovačke u Republici Hrvatskoj Zdenko Galbavy te predsjednica Matice slovačke Josipovac Rozalija Kukučka.

Tijekom radionica polaznici će se upoznati s metodologijom istraživanja, oblikovanjem materijala istraživanja za scensku izvedbu, osnovama dramaturgije, koreografije i režije. Cilj projekta je povećanje učinkovitosti i kvalitete rada matica slovačkih na području scenske prezentacije, povratak izvornim oblicima autohtone kulture i jačanje svijesti o važnosti očuvanja regionalnih i lokalnih kulturnih izričaja.

 

izvor: SCK Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit