Na sastanku u Hrvatskim cestama o izgradnji cestovne infrastrukture grada Našica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Tema sastanka izgradnja našičke obilaznice

Gradonačelnik Krešimir Kašuba i dogradonačelnik i saborski zastupnik Hrvoje Šimić, održali su sastanak s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem, u Hrvatskim cestama u Zagrebu. Tema sastanka bila je izgradnja cestovne infrastrukture grada Našica s naglaskom na izgradnju našičke obilaznice.

Dio obilaznice već je izgrađen na potezu od Vukojevaca preko Markovca Našičkog do Velimirovca, a na sastanku je bilo riječi o sljedeće dvije etape.
Prva etapa je izgradnja obilaznice od čvorišta Velimirovac do Seone i za nju je Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine predan idejni projekt. Predviđeni ukupni troškovi za ovu investiciju iznose 16,6 milijuna eura.
Druga etapa je izgradnja obilanice od Seone do Gradca i za nju je u tijeku izrada predinvesticijskog troškovnika.

U dvije faze bit će riješeno pitanje sigurnosti postojeće obilaznice

Na sastanku je dogovoreno i rješavanje pitanja sigurnosti postojeće našičke obilaznice od križanja Ulice bana Jelačića i Kralja Zvonimira u Martinu do Donje Motičine. Radovi na ovoj dionici uključuju kompletnu rekonstrukciju spomenutog križanja i izgradnju biciklističko-pješačke staze do Donje Motičine, a njihovo izvođenje odvijat će se u dvije faze. Prvom fazom završena je dokumentacija za dionicu od Donje Motičine do seonjačkog puta za koju je ove godine predviđena izgradnja. Druga faza bit će izrada dokumentacije za dionicu od seonjačkog puta do križanja Ulice bana Jelačića i Kralja Zvonimira u Martinu koja je u planu ove godine, a realizacija projekta započet će u 2024. godini.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba i dogradonačelnik i saborski zastupnik Hrvoje Šimić izrazili su zadovoljstvo dogovorenim.

Tomislava Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit