“Lijevo desno glumac” – Zijah Sokolović pred našičkom publikom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Ovogodišnji Festival “Dani slavonske šume” završio je večerašnjom kazališnom predstavom “Lijevo desno glumac”. U paviljonu na središnjem gradskom trgu, u ovoj monodrami glumac Zijah Sokolović pred brojnom je našičkom publikom progovorio o odnosu stvarnosti i umjetnosti, odnosno svakodnevnog života i glumačkog iskustva.

– Predstava je nastala u Austriji, u okolnostima u kojima sam želio pokušati ljude upoznati sa sustavom i načinom rada u kazalištu te procesom nastajanja jedne kazališne predstave. Kada mi u kazalištu radimo predstavu, radi se o objektivnom i subjektivnom shvaćanju.  Objektivno je ono što piše u tekstu i što režiser želi od nas, a subjekitvno je ono što glumac misli da režiser želi od nas i što je pisac napisao – rekao nam je Zijah Sokolović.

Kazališnu predstavu “Lijevo desno glumac” u našem je gradu organizirala Turistička zajednica Grada Našica.

tekst i foto: N.Pavlus

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit