Kvaliteta zraka u Našicama i okolici – uglavnom prihvatljiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Našoj redakciji građani Zoljana, Seone i Našica požalili su se na lošu kvalitetu zraka i neugodne specifične mirise koji se povremeno osjećaju te su pitali imaju li ti specifični mirisi veze sa spaljivanjem ili radom tvornice Našicecement. Upit smo proslijedili Našicecementu, a odgovor vam prenosimo u cijelosti:
“Nastavno na Vaš upit možemo Vam odgovoriti kako do sada u Našicecementu d.d. nismo imali niti jednu pritužbu ili upit vezan uz “specifične mirise”, kako se navodi u upitu. Na dimnjaku rotacijske peći postavljen je sustav za kontinuirano praćenje emisija u zrak i to emisija čestica i emisija plinova sukladno zahtjevima propisa i okolišne dozvole. Vrijednosti emisija su javno dostupne i mogu se vidjeti na http://iszz.azo.hr/stacion. Osim toga, Našicecement d.d. investirao je u stanicu za praćenje kvalitete zraka u Zoljanu – Tajnovac, na rubu naselja, 2,5 km od naše tvornice, putem koje se prate meteorološki parametri i podaci o izmjerenim koncentracijama onečišćujućih tvari u zraku. Podaci su dostupni na: http://iszz.azo.hr/iskzl/. Svi parametri su unutar propisanih, a podaci prikupljeni u zadnjih pet godina jasno pokazuju da je zrak prve kategorije. U Našicecementu su u zadnjih nekoliko godina provedena značajna unaprjeđenja u radu, što je rezultiralo zamjenom dijela fosilnih goriva alternativnim. Time je smanjena emisija stakleničkih plinova, što znači da je briga o okolišu kao i utjecaju na kvalitetu zraka jedan od glavnih prioriteta. Uprava Našicecementa d.d. Našice”.

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit