U našičkim osnovnim školama obilježen Dan sigurnijeg interneta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas se u svijetu obilježava Dan sigurnijeg interneta

Cilj kampanje, koja se provodi dvadeseti put,  je doprijeti do djece i mladih, roditelja i skrbnika, učitelja, odgajatelja i stručnih suradnika, kao i industrije, donositelja odluka i političara kako bi ih se potaknulo da djeluju u sklopu svoje uloge u stvaranju boljeg interneta. Slogan ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je “Zajedno za bolji internet”, a tema koju stručnjaci Centra za sigurniji internet žele naglasiti su online izazovi.

U obilježavanje su se uključili učenici našičkih osnovnih škola 

Učenici 6.a OŠ Dore Pejačević koji pohađaju novinarsku skupinu s učiteljicom Dubravkom Kruljac tijekom mjeseca siječnja i veljače istraživali su pojmove vezane uz obilježavanje Dana sigurnosti na internetu: digitalno okruženje, vrijeme provedeno na internetu, društvene mreže, lozinke, prijatelji na internetu. Provodili su kratak upitnik kojim su željeli ispitati koliko učenici poznaju pravila ponašanja na internetu. Tijekom ovoga tjedna planiraju održati radionicu svojim vršnjacima u kojima će predstaviti pozitivne i negativne strane interneta te oblikovati savjete o sigurnosti na internetu. Osim toga provedene su i brojne radionice u sklopu Centra za sigurniji Internet i Udruge Suradnici u učenju.
Radionica Naše online vrijeme, igrice, kupovina, društvene mreže održana je u razrednoj nastavi. Učenici su trebali osmisliti internetskog junaka i njegovih pet pravila kojima mogu povećati svoju sigurnost na Internetu tijekom igranja igrica i komuniciranja s drugima tijekom igranja ili korištenja društvenih mreža.
Udruga Suradnici u učenju organizirala je kviz Potraga za boljim internetom   kroz dvadesetak pitanja, od kojih su neka bila ključna za završetak kviza. Centar za sigurniji Internet također je pripremio kratki kviz u skladu s ovogodišnjim sloganom „Zajedno za bolji internet“ u kojemu je bilo potrebno dati točan odgovor na minimalno 80% pitanja kako bi se ušlo u uži krug za dodjelu nagrada. Ovi sadržaji odrađeni su uz pomoć nastavnica informatike Anamarije Gajski i Ane Pavlačić.

U OŠ Kralja Tomislava učenici nižih razreda obilježili su ovaj dan raznim sadržajima sa svojim učiteljicama, a za učenike od 5. do 8. razreda obilježavanje je održano u suradnji s nastavnicima informatike.

Učenici PŠ Gradac obilježili su današnji dan uz prezentaciju i kviz, a izradili su i prigodan plakat.

Izvor: OŠ Dore Pejačević
OŠ Kralja Tomislava

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit