Krađe, vožnja bez vozačke dozvole, prometne nesreće

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je pet kaznenih djela od kojih PU OBZ izdvaja: U noći s 8. na 9. travnja, u Osijeku, nepoznati počinitelj je ispred stambene zgrade ukrao bicikl vlasništvo 18-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 2000 kuna. Kako bi biciklisti dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedi nekoliko korisnih savjeta:
Zapišite serijski broj svojeg bicikla čim ga kupite.
Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično.
Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote.
Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća, gdje je u jednoj prometnoj nesreći pet osoba lako tjelesno ozlijeđeno. Preostale 4 prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.
Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća i jedna na području Našica.
U periodu od 9. do 11. travnja, na području PUOBŽ u prometu je zaustavljeno 22 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (19 vozača osobnih automobila i 3 vozača bicikla).
Najveću koncentracija alkohola evidentirana je 11. travnja, u 15,40 sati, u mjestu Belom Manastiru. Vozaču osobnog automobila 46-godišnjem hrvatskom državljaninu evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,88 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna novčana kazna u iznosu od 20000 kuna, izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 2 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.
Jučer, u 11,39 sati, na obilaznici 106 brigade ZNG Republike Hrvatske, na 3. km 11. dionice, zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je na dionici gdje je ograničenje brzine 110 kilometara na sat izmjerena brzina 189 kilometara na sat.
Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 15000 kuna, zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od mjesec dana i 3 negativna prekršajna boda.
U subotu, 10. travnja, u 00,10 sati, u Našičkom Markovu, u Radničkoj ulici, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su teretni automobil s kojim je upravljao 22- godišnji hrvatski državljanin iz Budimaca. Policijski službenici utvrdili su da je 22-godišnjak upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Budući je 22-godišnjak već tri puta evidentiran da upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, uhićen je i predan Općinskom sudu, gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 10 dana.

izvor: PUOBZ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit