Koncertom završen Memorijal Dore Pejačević

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U sklopu programa 26. Memorijala Dore Pejačević, sinoć je u koncertnoj dvorani Glazbene škole održan koncert violinista Kirila Naumova i klavirista Mateja Šibalića. Osim učenika i profesora Glazbene škole te naših sugrađana, koncertu su bili nazočni i grof Ladislav Pejačević i njegova supruga Anna Maria. Kako je u uvodu, pozdravljajući goste, rekla ravnateljica Glazbene škole Marina Kopri, koncert se održava na sam dan smrti Dore Pejačević. No nije zamišljen seriozno, odnosno nije samo odavanje počasti Dori, već kao ležeran koncert u kombinaciji klasične i popularne glazbe. Posjetitelji su tako mogli uživati u Dorinoj Canzonetti i Romansi, Vivaldijevoj Zimi iz Četiri godišnja doba, Beethovenovoj Za Elisu, jer se ove godine obilježava i 250-a godišnjica njegova rođenja, ali i popularnim temama iz filmova Kum ili Miris žene. Pokrovitelji memorijala Dore Pejačević su Osječko-baranjska županija i Grad Našice, a medijski pokrovitelj Radio Našice.
tekst i foto: Robert Rigo

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit