Koncertom “Dori u spomen” završen program 29. Memorijala Dore Pejačević

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Koncertom „Dori u spomen” Tamburaškog društva „Dora Pejačević” Našice, koji je jučer održan u pastoralnom centru Emaus, završen je četverodnevni program 29. Memorijala Dore Pejačević i obilježavanja 100. obljetnice njezine smrti. Nazočne je pozdravila ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak koja je rekla kako Doru najbolje predstavlja glazba, a upravo svojim sviranjem tamburaši promiču Doru i Našice u cijeloj Hrvatskoj, ali i šire.
„Mislim da su ova četiri dana prošla kako smo planirali s nizom zanimljivih sadržaja, bilo je izložbi, koncerata, komemoracija i radionica, uistinu za svakoga ponešto. Mislim da smo na dostojanstven način obilježili 100. obljetnicu smrti Dore Pejačević.”- istaknula je Silvija Lučevnjak.
Na koncertu je izveden program s mnogobrojnim solistima, a izvedena su Dorina djela i skladbe Deana i Daniela Koprija.
Orkestrom je ravnao Dean Kopri koji je rekao: „Izričito smo zadovoljni što smo uspjeli ostvariti ovaj veliki projekt, 100. obljetnicu smrti Dore Pejačević. Tamburaško društvo se lijepo pokazalo kao nositelj glavne uloge, ali imali smo i brojne soliste iz orkestra, iz Beča, ali i naše drage kolege koji već dugo nastupaju s nama. Na programu su prije svega bila Dorina djela, ali i kompozicije mog oca Daniela Koprija i mene i time smo odali čast Dori, jer nam je ona godinama velika inspiracija.”
Direktorica Turističke zajednice Našice Ines Resler rekla je kako će se i dalje organiziranjem ovakvih događaja raditi na promoviranju Dore Pejačević koja je ostavila veliko glazbeno bogatstvo.

Uz koncerte i izložbe u programu ovogodišnjeg Memorijala u subotu je u Domu kulture u Našicama prikazan dokumentarni film “Dora-bijeg u glazbu” u kojemu su prikazani neki, do sada nepoznati detalji iz Dorinog života. Na prijekciji je bio i autor Tim van Beveren.

Tekst i foto: K.Matasić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit