Jučer pojačane mjere u prometu

Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je da je jučer djelatnik tvrtke prilikom čišćenja nasipa rijeke Karašice, između mjesta Podolje i Gajić, pronašao protupješadijsku minu.
Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je preuzeo minu. Nadalje, između 05. i 11. ožujka nepoznati je počinitelj, iskoristivši nepažnju i odsutnosti vlasnika, iz otključanih prostorija kuće u Osijeku, u Ulici kneza Borne, ukrao tri bicikla, kutiju sa alatom i skuter čime je vlasniku pričinio štetu od desetak tisuća kuna. Nadležnom odvjetništvu slijedi posebno izviješće. Nepoznati je počinitelj u Osijeku, na Sjenjaku, ispred trgovačkog centra ukrao bicikl vl asništvo 23-godišnje hrvatske državljanke pričinivši time štetu vlasnici od više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljima. Kako biste dugo uživali u vožnji svog bicikla, policija savjetuje sljedeće:
-Zapišite serijski broj bicikla čim ga kupite. Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun. Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati. Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim  zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično. Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto. Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom. Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote. Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju. U izvješću policija navodi i kako je u prijepodnevnim satima, u dvorištu tvrtke u Osijeku, u Ružinoj ulici, 31-godišnji hrvatski državljanin upravljajući vozilom vožnjom unazad udario je u 55-godišnjeg hrvatskog državljanina. Ozlijeđenom 55-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u KBC Osijek gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavlja se obavijest. Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 40-godišnji hrvatski državljanin počinio više kaznenih djela teške krađe. Navedeni je između 25. i 29 siječnja provalio u caffe bar u Osijeku i ukrao bocu alkoholnog pića i više desetaka kutija raznih cigareta pričinivši time štetu tvrtki u vrijednosti od više tisuća kuna. U vremenu između 8. i 9. ožujka navedeni je provalio u isti caffe bar ništa ne otuđivši. Isto tako, u noći 8. i 9 ožujka provalio je u pizzeriju u Osijeku i s komode iza šanka ukrao polog novaca pričinivši time štetu tvrtki od više stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija dostavlja posebno izvješće. U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.
Tijekom utorka, 12. ožujka, na području PU osječko-baranjske provedena je akcija pojačanih mjera u prometu. Mjere su bile usmjerene na utvrđivanje prekršaja nedavanja pokazivača smjera. Policijski službenici ukupno su utvrdili 104 prekršaja od čega je 76 prekršaja bilo zbog nedavanja pokazivača smjera.

izvor: PU osječko-baranjska

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

05.02.2020.

12.02.2020.

19.02.2020.

26.02.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit