Izvješće Policijske uprave osječko-baranjske

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je kako je u protekla 24 sata na području županije zabilježeno pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena, a preostale četiri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Dvije su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na područjima Belišća, Đakova i Našica.

Iz izvješća doznajemo i kako je u večernjim satima, 15. travnja, nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću u Ulici Ive Lole Ribara u Kešincima. Počinitelj je ukrao elektroničku opremu vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

U poslijepodnevnim satima, 13. travnja, nepoznati je počinitelj u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku ukrao bicikl. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Policija savjetuje:
zapišite serijski broj bicikla čim ga kupite. Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično.
Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote. Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

U izvješću piše i kako je putem društvene mreže 42-godišnji hrvatski državljanin u travnju pronašao oglas za alat i stupio u kontakt s nepoznatom osobom koja ga prodaje. Nepoznati je počinitelj zatražio brojeve s kartice tekućeg računa 42-godišnjaka i broj s njegovog tokena radi plaćanja, što mu je 42-godišnjak dao. Počinitelj mu je tom prilikom s tekućeg računa skinuo više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Nadalje, oko 1,50 sati 15. travnja došlo je do požara na vikendici u Dalj Planini. Vikendica je u potpunosti izgorjela. Očevidom, koji će se obaviti 16. travnja, utvrdit će se uzrok požara i materijalna šteta.

Prilikom obavljanja radova u Antunovcu, u prijepodnevnim satima 15. travnja, djelatnik je pronašao ručnu bombu. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo bombu.

Iz policije podsjećaju građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.
Policija poziva sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Iz policije mole građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

U izvješću stoji i kako policija provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa. U jutarnjim satima 15. travnja 27-godišnjak je provalio u spremište plinskih boca benzinske postaje na području Donjeg Miholjca. Ukrao je nekoliko plinskih boca, pričinivši materijalnu štetu od više stotina kuna.

Završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 67-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. Tijekom veljače 67-godišnjak je u blizini Seone ukrao više prostornih metara hrasta, ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Sumnja se i da su 19-godišnji i 20-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo razbojništvo. Tijekom prosinca 2018. godine mladići su u prodavaonici u Osijeku, uz prijetnju prodavačici, ukrali nekoliko tisuća kuna. Policija nadležnim državnim odvjetništvima podnosi posebna izvješća.

 

Izvor: PU osječko-baranjska

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit