Učenica Iva Hlavati osvojila drugu nagradu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Učenica flaute Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” Iva Hlavati na Međunarodnom natjecanju puhača Woodwind & Brass u Varaždinu osvojila je II. nagradu s 90 bodova. Mentorica učenice je profesorica Ivana Sklepić, a na glasoviru ju je pratila profesorica Darija Vlajnić. Svirala je u B kategoriji uz još 50 učenika flaute, a izvela je 3 skladbe: J. A. Hasse: Tambourin, L. Moyse: Sarabanda i E. Cossetto: 4 Bagatelle za flautu i glasovir, Bagatella No. 4.

U Glazbenoj školi u Varaždinu na ovom natjecanju nastupilo je gotovo 600 mladih puhača iz 9 zemalja svijeta od Italije do Njemačke. Mnogobrojni žiri sačinjavaju vrhunski glazbenici iz Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Mađarske, Luksemburga, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Ukrajine i Španjolske.

Varaždin Woodwind & Brass je natjecanje namijenjeno učenicima i studentima kategorije od A do F, dok je Varaždin Woodwind & Brass Grand Prix natjecanje koje je namijenjeno umjetnicima od 15 do 35 godina starosti. Natjecanje se provodi u disciplinama: tuba, trombon, klarinet, saksofon, oboa, fagot, truba, rog, eufonij i flauta.

Iznimno velik broj kandidata samo je dodatna potvrda prestiža ovog natjecanja koje mladim i talentiranim puhačima može poslužiti kao „odskočna daska“ u daljnjoj karijeri. Natjecanje završava sutra kada će se održati finale natjecanja, ali i završni koncert ponajboljih mladih puhača uz dodjelu nagrada.

 

 

Izvor: OGŠ “Kontesa Dora” Našice

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit