Učenica Iva Hlavati osvojila drugu nagradu

 

Učenica flaute Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” Iva Hlavati na Međunarodnom natjecanju puhača Woodwind & Brass u Varaždinu osvojila je II. nagradu s 90 bodova. Mentorica učenice je profesorica Ivana Sklepić, a na glasoviru ju je pratila profesorica Darija Vlajnić. Svirala je u B kategoriji uz još 50 učenika flaute, a izvela je 3 skladbe: J. A. Hasse: Tambourin, L. Moyse: Sarabanda i E. Cossetto: 4 Bagatelle za flautu i glasovir, Bagatella No. 4.

U Glazbenoj školi u Varaždinu na ovom natjecanju nastupilo je gotovo 600 mladih puhača iz 9 zemalja svijeta od Italije do Njemačke. Mnogobrojni žiri sačinjavaju vrhunski glazbenici iz Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Mađarske, Luksemburga, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Ukrajine i Španjolske.

Varaždin Woodwind & Brass je natjecanje namijenjeno učenicima i studentima kategorije od A do F, dok je Varaždin Woodwind & Brass Grand Prix natjecanje koje je namijenjeno umjetnicima od 15 do 35 godina starosti. Natjecanje se provodi u disciplinama: tuba, trombon, klarinet, saksofon, oboa, fagot, truba, rog, eufonij i flauta.

Iznimno velik broj kandidata samo je dodatna potvrda prestiža ovog natjecanja koje mladim i talentiranim puhačima može poslužiti kao „odskočna daska“ u daljnjoj karijeri. Natjecanje završava sutra kada će se održati finale natjecanja, ali i završni koncert ponajboljih mladih puhača uz dodjelu nagrada.

 

 

Izvor: OGŠ “Kontesa Dora” Našice

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest