Izrazimo nezadovoljstvo bojkotom kupovanja!

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageHrvatski potrošači pozvani su na jednotjedni bojkot kupovanja. Prvi put i hrvatski građani imaju priliku pokazati svoje nezadovoljstvo cijenama, odnosno trenutnim stanjem na tržištu. Hrvatski savez udruga za zaštitu potrošača uputio je apel: "Od petka do petka kupujmo samo osnovne namirnice".
"Želimo potaknuti potrošače da postanu svjesni svoje snage i da pokažu kako su protiv ovakvog načina neuvažavanja", rekla je Večernjem listu Vesna Brčić-Stipčević iz Udruge za zaštitu potrošača, inače profesorica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Pojeftinjenje bijelog i polubijelog kruha te svježeg mlijeka i suncokretova ulja potrošačke udruge ne smatraju bitnim korakom. Pogotovo što navedene proizvode nisu svi snizili. No i to je njihovo legitimno pravo, kažu u HUZP, jer ne može se dirigirano upravljati ekonomijom. I dalje ostaje pitanje što je s voćem, povrćem, mesom i ostalim prehrambenim proizvodima, te poskupljenjima komunalnih usluga i najavama poskupljenja energenata za gospodarstvo koje će se opet odraziti na građane.
"To se treba drugačije regulirati. Domaći proizvođači su subvencionirani, a kad u svijetu nešto poskupi, cijene se dižu, pa tako potrošači dvaput plaćaju jednu stvar", kaže Brčić-Stipčević. Na primjeru kruha, koji je u dvije godine poskupio gotovo dvostruko, također je vidljivo nepoštovanje potrošača. "Pravilnika za kruh nema, mi jedemo aditivima napuhane spužvice ili tko zna kakvim tvarima obojene tobožnje 'crne' i 'kukuruzne' vrste kruha! Devedeset posto kruha je 'lažnjak', a cijene peciva prijevara su stoljeća", zaključila je prof. Brčić-Stipčević.

Jednotjedni bojkot kupovanja počinje u četvrtak 08. veljače 2008.

Pitanje je samo mogu li se Hrvati oduprijeti zovu kupnje?

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit