Istina o sudbini nestalih branitelja i civila iz Domovinskog rata još je uvijek otvoreno pitanje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Udruga obitelji nestalih i nasilno odvedenih branitelja Domovinskog rata Osijek, u suradnji sa Savezom udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i Ministarstvom hrvatskih branitelja, organizirala je jučer u Veteranskom centru Osijek tribinu o procesu traženja nestalih osoba u Domovinskom ratu. Tribini je nazočio i zamjenik župana Mato Lukić.

– Pitanje nestalih branitelja i civila Domovinskog rata otvoreno je pitanje i duboka rana svih obitelji koje su izgubile svoje članove. Svjesni smo da mnogi još uvijek nisu pronašli svoje najmilije, a neki su i otišli s ovoga svijeta bez da su saznali njihove sudbine. Ovo pitanje ostaje otvoreno i zbog činjenice da iz Republike Srbije oni koji znaju istinu o svemu, a žive u Hrvatskoj, o tome još uvijek šute. Na tome treba inzistirati i vjerovati da ćemo 97 nestalih s područja naše županije, a 1816 iz cijele Hrvatske, što prije naći – kazao je Lukić.

Sina Miroslava već 32 godine traži Spomenka Dulić koja naglašava kako se još uvijek nada da će doznati istinu o njegovom nestanku.

– Sin mi je nestao 1991. godine u Ernestinovu i od tada ga bezuspješno tražimo. Išli smo na sve razmjene i iskapanja, međutim još uvijek ne znamo ništa o njegovoj sudbini – istaknula je Dulić.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit