Humanitarna pomoć OBŽ stigla u Ukrajinu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na inicijativu veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj i veleposlanika, Nj.E. Kirilič Vasilja, Osječko-baranjska županija uputila je humanitarnu pomoć regiji Vinnytsia, s kojom je Županija i ostvarila suradnju 2011. godine. Riječ je osam tona prehrambenih artikala koji su naznačeni kao prijeko potrebni u ovoj regiji.

– Osječko-baranjska županija je od samog početka ruske agresije na Ukrajinu iskazala spremnost pomoći brojnim raseljenim osobama i obiteljima koje su preko noći ostale bez domova, prvo kroz rad Stožera civilne zaštite, a onda još intenzivnije kroz Akcijski plan „Slavonsko srce za obitelji Ukrajine“ stoga smo se naravno odazvali i inicijativi veleposlanstva Ukrajine i poslali humanitarnu pomoć regiji Vinnytsia – rekao je župan Ivan Anušić.

Pored izravne pomoći u vidu slanja humanitarne donacije, Županija kroz Akcijski plan svakodnevno brine o brojnim raseljenim osobama iz Ukrajine koje su u Osječko-baranjskoj županiji pronašle privremeni dom. Tako je nakon Info centra, škole hrvatskog jezika i Dječjeg kutka, a krajem prošlog tjedna otvoren i Dnevni centar za raseljene osobe. U centru će se pružati usluge učenja hrvatskog jezika, individualna i grupna psihosocijalna pomoć, rad s osnovnoškolskom djecom, prostor za druženje, mjesto za radionice kao i kuhinja koja će biti na raspolaganju za korištenje.

– Slavonija i Baranja doista znaju što znači proći kroz ratne strahote kakve danas prolazi ukrajinski narod, stoga smatramo svojom obvezom pomoći im koliko god možemo – dodao je župan.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit