Hrvatsko stablo godine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na izboru za Hrvatsko stablo godine, nominacija Zavičajnog muzeja Našice s podgoračkom platanom zauzela je drugo mjesto. Platana je posađena  sredinom 19. stoljeća na imanju Pavla i Alvine Pejačević, u vremenu kada su priroda, čovjek i umjetnost blisko surađivali – istaknula je ravnateljica muzeja Silvija Lučevnjak.
Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja je Stoljetni div u srcu Slavonije. Riječ je o stablu golemog mamutovca – Sequoia gigantea starosti oko 130 godina, smještenom u sklopu EPIcentra Sequoia Slatina. Ovaj Stoljetni div zaštićen je 1967. godine kao spomenik parkovne arhitekture – pojedinačno stablo. Priča o golemom mamutovcu u Slatini govori nam o ovom stablu kao jedinom zaštićenom primjerku ove vrste u Republici Hrvatskoj te jednom od najstarijih primjeraka ove vrste u Europi. Pobjednik se, u ime  Republike Hrvatske, kandidira za finale natjecanja Europsko stablo godine 2022.

 

foto: ZMN

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit