HKD “Lisinski” gostovao u Zagrebu

Facebook
Twitter
Pinterest

Sinoć su u Zagrebu (25.10.2019.), na večernjoj misi u franjevačkoj crkvi na Kaptolu, pjevali članovi Mješovitog i Muškog pjevačkog zbora HKD-a “Lisinski” Našice pod ravnanjem prof. Ivana Krajačića i članovi zbora Župe sv. Antuna Padovanskog Našice u orguljaškoj pratnji Marijana Slakića. Aranžmane za kompozicije iz Kapušvarčevog kantuala napisali su Luka Pavleković, Ivan Krajačić i Miroslav Šarić. Nakon svete mise predstavljena je knjiga Miroslave Hadžihusejnović Valašek “Hodi k meni, puče dragi: hrvatske duhovne pjesme franjevačkih rukopisnih kantuala prve polovice 18. stoljeća u Slavoniji i Srijemu” s izvedbom pjesama iz Kapušvarčeva kantuala. Predstavljajući knjigu, provincijal fra Ilija Vrdoljak, fra Antun Petar Kinderić i autorica Miroslava Hadžihusejnović Valašek istaknuli su da se kantualom otimaju zaboravu hrvatske duhovne pjesme prve polovice 18. st., zapisane u kantualima Filipa Kapušvarca iz Našica i Antuna Sandukčića iz Vukovara te anonimnog kantuala iz Našica nastalog oko 1750. godine. Knjiga je izašla u suizdanju Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda, Franjevačkog samostana u Našicama, Franjevačkog samostana u Vukovaru i Ogranka Matice hrvatske u Našicama. Program je vodila Silvija Lučevnjak.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit