Grad Našice slavi 790. obljetnicu – blagdan sv. Antuna Padovanskog

Danas je blagdan sv. Antuna Padovanskog. Antun Padovanski rođen je 1195. godine u Lisabonu, glavnom gradu Portugala. Stupivši u red sv. Franje, dobio je ime Antun, a jer je umro u talijanskom gradu Padovi i tu počivaju njegovi ostaci, dobio je naslov Padovanski. Sv. Antun zaštitnik je Župe i Grada Našica, koji danas slavi 790. obljetnicu.
Povodom Dana grada Našica, u 8:30 bit će polaganje vijenaca, paljenje svijeća i molitva za sve poginule hrvatske branitelje. U prigodnom programu nastupit će Gradska glazba i našičke mažoretkinje “Dora”. U Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u 9 sati će biti služena sveta misa s procesijom središtem grada koju će izravno prenositi naš radio. Svetu misu predvodit će fra Tonio Vučemilović. Svete mise su danas od 6,7,9 i 11 sati prijepodne. Poslijepodne, u 17 i 18 sati i 30 minuta. U 17 sati, misa je s blagoslovom djece i ljiljana kada se zahvaljuje za kraj školske i vjeronaučne godine. U centru grada mnoga su obiteljska poljoprivredna gospodarstva, licitari i trgovci raznom robom postavili svoje štandove koji tijekom dana privlače mnoge posjetitelje.
Večeras u 21 sat na ljetnoj pozornici kraj dvorca Pejačević bit će održan koncert povodom Dana Grada Našica i 790. obljetnice Grada na kojem će nastupiti Đani Stipaničev.

Svim Našičanima čestitamo Dan grada – blagdan sv Antuna Padovanskog, a svima koji nose ime današnjeg nebeskog zaštitnika želimo sretan imendan!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest