Grad Našice slavi 790. obljetnicu – blagdan sv. Antuna Padovanskog

Danas je blagdan sv. Antuna Padovanskog. Antun Padovanski rođen je 1195. godine u Lisabonu, glavnom gradu Portugala. Stupivši u red sv. Franje, dobio je ime Antun, a jer je umro u talijanskom gradu Padovi i tu počivaju njegovi ostaci, dobio je naslov Padovanski. Sv. Antun zaštitnik je Župe i Grada Našica, koji danas slavi 790. obljetnicu.
Povodom Dana grada Našica, u 8:30 bit će polaganje vijenaca, paljenje svijeća i molitva za sve poginule hrvatske branitelje. U prigodnom programu nastupit će Gradska glazba i našičke mažoretkinje “Dora”. U Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u 9 sati će biti služena sveta misa s procesijom središtem grada koju će izravno prenositi naš radio. Svetu misu predvodit će fra Tonio Vučemilović. Svete mise su danas od 6,7,9 i 11 sati prijepodne. Poslijepodne, u 17 i 18 sati i 30 minuta. U 17 sati, misa je s blagoslovom djece i ljiljana kada se zahvaljuje za kraj školske i vjeronaučne godine. U centru grada mnoga su obiteljska poljoprivredna gospodarstva, licitari i trgovci raznom robom postavili svoje štandove koji tijekom dana privlače mnoge posjetitelje.
Večeras u 21 sat na ljetnoj pozornici kraj dvorca Pejačević bit će održan koncert povodom Dana Grada Našica i 790. obljetnice Grada na kojem će nastupiti Đani Stipaničev.

Svim Našičanima čestitamo Dan grada – blagdan sv Antuna Padovanskog, a svima koji nose ime današnjeg nebeskog zaštitnika želimo sretan imendan!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

04.03.2020.

11.03.2020.

18.03.2020.

25.03.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit