Povodom Dana Grada – blagdana sv. Antuna Padovanskog održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Našica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Sinoć je u višenamjenskoj dvorani Srednje škole Isidora Kršnjavog održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada i blagdana sv. Antuna Padovanskog. Svečanoj sjednici nazočili su izaslanik predsjednika Vlade – župan Ivan Anušić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora – saborski zastupnik Domagoj Mikulić, izaslanik ministra obrane brigadir Dražen Batrnek, saborski zastupnik Vlatko Kopić, predsjednik i potpredsjednici Županijske skupštine Dragan Vulin, Ivica Čeme i Goran Đanić, gradonačelnici Požege, Vinkovaca i Đakova te načelnici susjednih općina, počasni građani Vladimir Šeks i general Mladen Markač, dekan Našičkog dekanata, gvardijan i župnik fra Zoran Bibić i predstavnici ostalih vjerskih zajednica, Hrvatske vojske i policije te predstavnici političkog, gospodarskog, javnog i društvenog života Osječko-baranjske županije. Dobrodošlicu gostima i dobitnicima javnih priznanja Grada Našica, u ime domaćina – Grada Našica i gradskih vijećnika, poželio je predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba. Gradonačelnik Josip Miletić podsjetio je na ostvarene investicije i građanima uputio čestitku za Dan grada, a čestitke gradu – slavljeniku 790. obljetnice, poželjeli su i ugledni gosti. Izaslanik predsjednika Vlade – župan Ivan Anušić iskazao je zadovoljstvo funkcioniranjem Grada kao dijela Županije jer su svi – i pozicija i opozicija – usmjereni na dobrobit grada. Župan je istaknuo da gradonačelnik Miletić sa suradnicima i Gradskim vijećem radi najbolje što se može jer je kroz projekte Županija u Našice u posljednje dvije godine uložila 35 milijuna kuna, a kroz projekt Slavonija Baranja i Srijem ostvaruje se još mnogo više. Čestitku je uputio i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora – saborski zastupnik Domagoj Mikulić istaknuvši zadovoljstvo sinergijom Grada, Županije i Vlade Republike Hrvatske.

Predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba i gradonačelnik Josip Miletić dobitnicima javnih priznanja uručili su zahvalnice i nagrade. Zahvalnicu Grada Našica uručili su: Malim humanitarcima Osnovne škole kralja Tomislava Našice za njihov dugogodišnji humanitarni i volonterski rad, Stanislavu Dudeku iz Martina, Davoru Ergoviću iz Našica, Ivici Ganzbergeru iz Vukojevaca, Mariju Glavatiju iz Markovca Našičkog, Danku Horvatu iz Našica, Darku Koprivčiću iz Vukojevaca, Zdenku Kriška iz Markovca Našičkog, Draženu Makaju iz Martina, Petru Patajcu iz Našica, Igoru Tonkoviću iz Našica, Draganu Zlosi iz Našica i Ivici Zvonariću iz Londžice za 50 i više puta darovanje krvi – humani čin kojim su pomogli ozdraviti i spastiti mnoge živote.
Nagradu Grada Našica primili su: Snježana Marod iz Velimirovca za promicanje vrednota i očuvanje baštine Domovinskog rata, Jelki Mifka iz Našica za promicanje i očuvanje kulture i kulturnog života grada Našica, Športskoj udruzi tjelesnih invalida Našice za dugi niz uspješnog djelovanja u području sporta te uključivanje invalidnih osoba u aktivna društvena zbivanja. Hrvatskom kulturnom društvu „Lisinski“ Našice Nagrada Grada Našica dodijeljena je za doprinos razvoju kulturnog, a posebno glazbenog života i njegovanju tradicije i folklorne baštine. Nogometnom klubu „Našk“ Našice Nagrada je dodijeljena za doprinos razvoju sportskog i društvenog života, Robertu Kriblu iz Našica i Slavku Krištofu iz Jelisavca Nagrada je dodijeljena za 76 puta darovanu krv, a Milanu Sekuliću iz Markovca Našičkog i Mariju Teskeri iz Našica za 78 puta darovanu krv. Nagrada Grada Našica za životno djelo dodjeljena je: Božidaru Loliću, dr.med. spec. opće kirurgije iz Našica (posmrtno) za njegovu požrtvovnost, humanost i predanost u poslu u svom radnom i životnom vijeku, zatim Josipu Gullu iz Našica, Milanu Kneževiću iz Velimirovca, Josipu Kranicu iz Gradca Našičkog i Ivici Silađiju iz Vukojevaca za više od 100 puta darovanu krv – humani čin kojim su pomogli ozdraviti i spasiti mnoge živote, ali i kao poticaj za buduću aktivnost. Riječi zahvale u ime svih dobitnika uputio je Hrvoje Šleder – predsjednik HKD-a “Lisinski”, društva slavljenika 130. obljetnice postojanja i rada. Svečanu sjednicu uveličali su nastupi Mješovitog pjevačkog zbora HKD-a “Lisinski”pod ravnanjem prof. Ivana Krajačića te solistice na bisernici Lane Prišć u pratnji korepetitora i mentora prof. Deana Koprija. Učenici ugostiteljske škole Srednje škole Isidora Kršnjavog za uzvanike Svečane sjednice Gradskog vijeća pripremili su domjenak s ukusnim gastronomskim specijalitetima.

tekst: Asja Godžirov-Kurilj

foto: Tomislava Justić i Asja Godžirov-Kurilj

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – lipanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit