Gost “Muzejskih priča” g.Josip Dundović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U okviru projekta “Zlatna dob za nove početke”, sinoć je u Zavičajnom muzeju Našice, u još jednoj zanimljivoj “muzejskoj priči” koju je vodila ravnateljica muzeja Silvija Lučevnjak, o svom životu i radu govorio gospodin Josip Joško Dundović. Najveći dio života gospodin Dundović
posvetio je šumarstvu, zaštiti okoliša, znanstveno-istraživačkom radu, novim tehnologijama te izgradnji šumskih prometnica. Govorio je o svom radu u Našicama i Koški gdje je bio upravitelj. Bio je, među ostalim,  direktor Hrvatskih šuma s najduljim stažom, predsjednik Hrvatskog šumarskog društva, voditelj Grupacije za biomasu i bioplin te Grupacije za biomasu Zajednice obnovljivih izvora energije HGK-a, zatim predsjednik Sekcije Hrvtaske udruge za biomasu Hrvatskog šumarskog društva te urednik brojnih knjiga i časopisa o šumarstvu. Zavičajnome muzeju Našice sinoć je donirao dvije knjige u čijem je bio uredništvu. Prvi hrvatski predsjednik Tuđman odlikovao je Josipa Dundovića Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu. Nositelj je niza nagrada, priznanja i odlikovanja, poput visokog bavarskog odličja Bavarski lav od bavarskog ministra poljoprivrede i šumarstva Josefa Müllera te nositelj Povelje za osobit doprinos razvoju i promicanju šumarske struke u Republici Hrvatskoj. Godine 2014. godine primio je Nagradu Grada Našica za životno djelo. “Muzejske priče” izvrsna su prigoda za upoznavanje naših iznimnih sugrađana koje srećemo, no nismo svjesni njihovih zanimljivih životnih i profesionalnih priča.

tekst i foto: Asja Godžirov-Kurilj

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit